Servicii incinerare

Servicii incinerare

Dacă doriţi incinerare, vă rugăm să informaţi personalul medical sau antreprenorul de pompe funebre. Pentru aceasta este nevoie ca un al doilea doctor să confirme cauza decesului şi să completeze un formular privind aceaste servicii incinerare. Veţi fi informat cu privire la costurile suplimentare pentru acest serviciu.

Verificarea şi certificarea decesului

Când persoana iubită a murit, un medic de familie, un doctor din spital sau o asistentă calificată v-a spus (a verificat) că a intervenit decesul.

Dacă doctorul cunoaşte istoricul medical al persoanei, de obicei se poate emite imediat un certificat medical constatator al decesului. Cu toate acestea, este posibil ca certificatul să se primească cu întârziere din următoarele motive:

  • decesul s-a petrecut în week-end, în timpul nopţii sau într-o zi de sărbătoare legală şi doctorul de gardă nu cunoştea pacientul;

  • doctorul trebuie să ceară sfatul medicului legist.

Decesele care au loc în anumite circumstanţe trebuie raportate medicului legist şi poate fi cerută o examinare post mortem. Pentru mai multe informaţii, consultaţi pagina 9 – „Dacă se recurge la medicul legist”.

Pentru a înregistra decesul, aveţi nevoie de certificatul medical constatator al decesului. Se recomandă să verificaţi detaliile de pe acesta, pentru a vă asigura că numele, data naşterii, adresa etc. sunt corecte şi, astfel, să evitaţi întârzieri la Oficiul de stare civilă.

Servicii funerare KASARA va poate sprijini si in realizerea pentru servicii incinerare. Aceaste servicii incinerare pot fi facute la cererea decedatului exprimata in timpul vietii, sau la cererea familiei sau respectiv apartinatorilor. Aceasta incinerare se practica din ce in ce mai mult in marile orase ale lumii, si este o alternativa la una din cele mai vechi obiceiuri funerare – inhumarea.

Daca se opteaza pentru servicii incinerare pasii si documentele necesare sunt:

certificatul de deces;
adeverinta de inhumare;
certificatul de imbalsamare;
adeverinta de la SANEPID;
programare pentru servicii incinerare.

Programarea pentru servicii incinerare decedatului se face in baza actelor de mai sus si a actului de identitate in copie si original, al persoanei care solicita incinerarea, la crematoriul uman din incinta Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, Compania de servicii funerare KASARA va poate sprijini in simplificarea procedurilor legale, si va poate consilia in organizarea ceremoniei.
Totodata Agentia de servicii funerare KASARA  va poate pune la dispozitie o gama larga de urne funerare. Acestea pot fi din lemn, metal sau ceramice iar in ele poate fi pastrata cenusa defunctului.

Servicii incinerare